Rösabergsbanan ligger under snö

Banan är stängd!

Golfbanan ligger nu och vilar under snötäcket och väntar på vårens ankomst

Välkommna åter när säsongen 2021 startar

Publicerat i AEGK informerar | Kommentarer inaktiverade för Rösabergsbanan ligger under snö

Driving range stängd för säsongen

Vår Driving range har stängt för säsongen.

Alfta-Edsbyns golfklubb tackar alla spelare för den gågna säsongen och önskar alla välkommen tillbaka till våren.

Publicerat i AEGK informerar | Kommentarer inaktiverade för Driving range stängd för säsongen

Covid-19-relaterad vägledning i regler för golfspel

Vi spelare behöver tänka på några saker gällande Covid-19.

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas.

Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången

Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar

Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren bör/ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Publicerat i AEGK informerar | Kommentarer inaktiverade för Covid-19-relaterad vägledning i regler för golfspel